Sustine Silex cu 3,5%

Activitatile principale ale Asociatiei Speologice Silex Brașov, inregistrata ca ONG / non-profit, sunt:

  • descoperirea si explorarea de pesteri noi in zonele carstice din tara si din strainatate
  • continuarea explorarilor in pesterilor existente
  • topografierea si cartarea pesterilor noi si recartarea celor vechi
  • protectia si studiul Pesterii Comăna
  • instruirea si formarea de noi speologi
  • studiul si documentarea stiintifica a pesterilor si a zonelor carstice
  • popularizarea speologiei ca activitate explorativa, sportiva si stiintifica


Aceste activitati sunt facute de membrii clubului din placere (amestecata cu efort fizic si material) ajutand la promovarea speologiei ca stiinta si sport, cunoasterea carstului romanesc si la noi descoperiri geografice in mediul subteran, cu sute de peșteri și zeci de kilometri de galerii descoperite, explorate și documentate.

Pentru obtinerea rezultatelor, pe langa timpul dedicat, este nevoie de fonduri mai ales pentru echipamentul si materialele folosite in explorare. De-a lungul timpului toate aceste costuri au fost si sunt suportate aproape exclusiv din cotizatiile si donatiile membrilor clubului.

Daca doriti sa veniti in ajutor, puteti sustine activitatea prin redirectionarea a 3,5% din impozitul anual pe venit datorat pentru anul curent prin formularul de mai jos:

Descarcă declaratia 230 pentru 3,5% din impozitul pe venit pentru anul 2023

Pentru depunerea / inregistrarea declaratiei 230 aveti optiunile:

  • sa o depuneti personal la administratia fiscala de care apartineti sau sa o transmiteti prin poştă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire;
  • sa printati si sa completati acest formular, sa il scanati si sa ni-l predati personal sau sa ni-l trimiteti prin e-mail (la adresa contact@speosilex.ro) impreuna cu o imputernicire simpla, scrisa si semnata de dumneavoastra, prin care imputerniciti Asociatia Speologica Silex Brasov sa depuna aceasta declaratie la administratia fiscala de care apartineti pentru dumneavoastra.

Formularul este precompletat cu datele asociatiei si bifat pentru varianta distribuirii sumei pe urmatorii 2 ani (optiune existenta din acest an). Daca doriti sa o faceti doar pentru 1 an, va putem trimite un alt formular fara aceasta optiune bifata.

Ne puteti contacta prin numerele si adresele de pe pagina de contact pentru orice informatii si lamuriri aveti nevoie.

Orice salariat poate redirectiona acesata parte din impozit care, daca nu este donat unui ONG, ajunge in vistieria statului. Redirectionarea este gratuita, adica nu duce la nici o cheltuiala suplimentara pentru persoana care completeaza formularul, acesta fiind un mecanism pus de Ministerului Finantelor Publice la dispozitia contribuabililor  pentru ajutorarea entitatilor non profit. 

La fel cum persoanele fizice pot distribui 2% din impozitul pe venit către organizaţiile neguvernamentale (ONG), şi firmele pot face astfel de donaţii, acestea pot dona sume de până la 20% din impozitul pe profit, în limita a 3 la mie din cifra de afaceri. Aceaste sume sunt considerate cheltuieli nedeductibile şi se constituie ca un credit fiscal care nu afectează baza de impozitare. Este o optiune prin care impozitul datorat statului se poate deduce prin redirectionarea catre un ONG si nu presupune o donatie din venitul firmei sau achitarea de taxe in plus. In cazul in care doriti sa faceti o astfel de donatie va rugam sa ne contactati.

Pentru cazul in care nu aveti declaratia printata de aici si aveti nevoie sa o completati in spatiul online sau completati un formular gol la administratia fiscala / ANAF, datele noastre sunt:

Denumire entitate               ASOCIATIA SPEOLOGICA SILEX BRASOV
Cod de identificare fiscală  7111243
Cont bancar (IBAN)            RO11 BRMA 0999 1000 6383 9091