Prezentare

Clubul de Speologie Silex Brașov este o organizatie ce are drept scop principal explorarea si protejarea mediului subteran, in tot ansamblul lui. Aceasta include descoperirea de noi pesteri si avene, explorarea acestora, cartarea, documentarea, studiul si protejarea lor.

Avand o istorie de peste 45 de ani in practicarea speologiei, Clubul Silex detine un palmares de aprox. 250 pesteri si avene descoperite si cartate ce insumeaza peste 35 km de galerii !

Am realizat toate acestea cu ajutorul membrilor clubului, speologi entuziasti care au creat echipe si legat prietenii peste ani. Ne-au unit intotdeauna voia buna si spiritul de echipa. De la infiintarea clubului in anul 1973, am avut alaturi de noi peste 200 de membri ce au activat in diverse zone din tara.

Astazi, Clubul de Speologie Silex alcatuieste o echipa dinamica, avand cunostiinte si abilitati pentru toate ramurile speologiei (explorare, sport, stiinta, protectia mediului). Ne desfasuram activitatea in diverse zone carstice din Romania cu potential speologic ridicat (in principal in Muntii Persani, Piatra Craiului, Bucegi, Sureanu-Capatanii dar si in Muntii Bihor, Padurea Craiului, Tibles, Fagaras, Cindrel si alte zone carstice din tara). Rezultatele obtinute au fost in special in domeniul explorativ

Va asteptam sa va alaturati echipei noastre si sa exploram impreuna minunatele pesteri din Romania si din afara!